Alfa is de studentenkring voor en door archeologen. Wij zorgen ervoor dat de student ten volle van zijn tijd hier aan de unief kan genieten.  Met een heel team van mensen die elk een functie uitoefenen (= het AlfaSchild Nieuwpraesidium) proberen wij jullie een zo breed mogelijk aanbod van activiteiten en informatie te geven. Hieronder even een selectie uit de dingen die we jaar na jaar verwezenlijken:

- Tentoonstelling: Elk jaar organiseert Alfa een interessante tentoonstelling waarin veel mooie stukken te zien zijn.

- Archeologisch symposium : Elk academiejaar nodigen wij verschillende sprekers uit om lezingen te geven rond een centraal archeologisch thema.

- Cantus: in oude traditie zingen we (al dan niet verkleed) met volle borst samen met al onze mede-Alfanen. Dit gebeurt enkele keren per jaar.

- Fuiven: Een echte Alfa-fuif zoals het hoort, dat is een dik feestje!

- Thema-avonden in fakbar Letteren. Of we de vrouwen nu extra in de bloemetjes zetten of als iedereen plots met snor rondloopt: plezant is het altijd!

- Verdediging van de studentenbelangen op verschillende niveaus: Alle knelpunten die de studenten ons aanbrengen worden ook hogerop aangebracht door onder ander de onderwijsverantwoordelijke en de praeses. Heb je zelf opmerking en aanvulling? Laat het weten en wij kaarten het aan.

- Voetbalwedstrijden tegen andere kringen: Kom mee shotten of supporteren!

- Kennismakingsweekend voor de eerste jaars: Maak nieuwe vrienden en ontdek je nieuwe praesidium/klasgenoten.

- Cursusdienst : wij zorgen dat al je cursussen (die niet bij acco/andere kringen te krijgen zijn) gedrukt worden en tegen democratische prijzen kunnen worden aangekocht.

- Toneel: Alfa doet normaal elk jaar samen met Musicologica en Mecenas als aMUZEment mee met het Interfacultair Theater Festival en brengt daar meestal een origineel toneelstuk. Als je interesse hebt om mee te helpen of om als acteur/actrice mee te spelen, laat het ons weten!

- Alfa vertoont normaal wekelijks een film, volledig gratis!

Zoals je ziet kan je voor veel dingen bij ons terecht. Zoals elk jaar staan er weer een hoop enthousiaste mensen klaar, dus geniet er ten volle van.
Mocht je nog vragen hebben? Je kunt ons altijd persoonlijk aanspreken of een contactformulier invullen (zie "Contact" bovenaan de pagina).

Algemene informatie kan gepost worden naar :
Alfa Archeologie
Blijde Inkomststraat 11